"La intel·ligència és la qualitat del dia a dia"

dilluns, 8 de novembre del 2010

Sòcrates: l'individu, les lleis i el saber.

"Només sé que no sé res."

Aquesta gran frase, reconeguda i única, que va dir Sòcrates, defineix perfectament el mètode que ell emprava per arribar a assolir la veritat i que els altres la assolissin també per ells mateixos.

El mètode socràtic, és digne de admiració i aprovació com a forma de apranentatge, ja que dóna la oportunitat a que cadascú aprengui a través d'un diàleg el que ja porta en le seu interior, però que està camuflat, segurament, per la societat.

El mètode socràtic es divideix en dues parts:

1- Ironia: Consisteix en fer que una persona que creu que sap, se n'adoni de la seva pròpia ignorància, i així ser capaç d'arribar al coneixement.

2- Maièutica: Tracta de fer veure a la persona la seva propia llum, el seu porpi saber, el seu propi camí. Despertar-li el coneixement, no donar-ni un.

L'ús d'aquest mètode i la seva gran lleialtat a la justícia ("Prefereixo patir una injustícia, que cometre-la") el van portar a la mort.

En resum, el que Sòcrates vol, és treure'ns de prejudicis i fer que arribem al coneixement innat.

Kikus Blasco

3 comentaris:

  1. M'agrada molt, Kikus, aquesta publicació que has fet perquè has lograt sintetitzar les idees socràtiques en poc més de cinc paràgrafs ordenats i relacionats entre ells. Els últims dos, però crec que són la perfecta culminació del teu treball: deixes una conclusió molt clara de la idea del filòsof en qüestió.
    Així doncs, des de la nostra voluntat, esperem seguir publicant entrades que siguin d'interès i que tinguin un caire didàctic i atractiu.

    Eros López Monturiol

    ResponElimina
  2. Trobo que és un bon punt de vista el teu i trobo que l'actitud de Sòcrates davant de la mort és digne d'admirar, ja que defendre les teves propies creences e ideals per sobre de les altres coses demostra una gran seguretat en el que es creu i vol dir que Sòcrates estava segur al cent per cent de que el que deia era veritat.
    Victor Marquez

    ResponElimina
  3. Kikus admiro el teu treball, sincerament crec que has estat molt encertat i que has sintetitzat les idees platòniques de la millor manera possible. A de més de que hi poses la teva opinió personal per fer-nos veure clarament el que ens vols transmetre.

    Opino que és un dels millors comentaris i que obviament relaciona millor el seu personatge amb el seu contingut. Perfecte Kikus!

    Climent Martinez

    ResponElimina