"La intel·ligència és la qualitat del dia a dia"

dilluns, 9 de maig del 2011

Sigmund Freud

Bé, a mi per acomiadar l'any i el blog m'agradaria compartir una cita que mentres estudiava a Freud a Psicologia de 4rt d'Eso em va identificar molt:

"Sería muy simpático que existiera Dios, que hubiese creado el mundo y fuese una verdadera providencia; que existiera un orden moral en el universo y una vida futura; pero es un hecho muy sorprendente el que todo ésto sea exactamente lo que nosotros nos sentimos obligados a desear que exista."

Com molt bé ens marca la religió cristiana s'ha de tenir fe. Però jo em pregunto, fe en que? Perquè els humans som qui més o qui menys els que més ens deixem influir pel que veiem i contra tot dubte preferim creu-re en la experiència, en lo que podem afirmar, que no en altre cosa. D'aquesta manera vull dir que nosaltres mateixos, quan no volem reconeixer algo que és obvi, o que es fa molt dificil de saber, ens enganyem i creiem que és cert simplement per no torturar-nos o per no fer-nos mal. Però cadascú ha de lluitar pel que vol i pel que desitja, no ens hem de tirar mai enrere, i si algu ens prohibis fer-ho, ens estaria donant encara més raons per tirar endavant i justificar tals pensaments. Per tant, creiem amb nosaltres mateixos, més enllà del que pensin els altres i deixem fluir les nostres idees perquè enganyant-nos l'unic que fem és fer-nos mal. Perquè només hi ha una vida com aquesta i hi ha que viure-la com volguem, sense temors i perseguint els nostres objectius.

"No et creguis el que no entra per l'oïda tant bé com podria entrar pels teus ulls, ni alló que per tu no té sentit."

Climent Martinez 2G

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada